Kako vam psihoterapija lahko pomaga?

psihoterapijaŽivimo stresno in naporno življenje, polno izzivov in sprememb, zato ni čudno, da marsikdo ob tem dobi občutek, da takšnega tempa enostavno ne zmore. Spopadanje z vsakodnevnim stresom še dodatno otežijo različne težave, kot so težave z zdravjem, iskanjem službe, problemi z odnosi, smrt bližnjega in podobno. Takrat mora človek zbrati resnično veliko notranje moči, da ne obupa ter da se kljub težki situaciji spet postavi na noge, ker to nikakor ni enostavno. Za tiste, ki jim kljub trudu to ne uspe in iz dneva v dan živijo z občutkom nemoči, se slabo počutijo v svoji koži in niso prepričani, koliko časa bodo še zdržali, pa rešitev lahko ponudi psihoterapija.

Glavni namen psihoterapije je, da nauči človeka, kako kljub težavam in problemom lahko živi zadovoljno življenje ter se ne obremenjuje po nepotrebnem, temveč se osredotoči na to, da iz vsake situacije najde najboljši izhod. Nobena situacija, pa naj si bo še tako težka, namreč ni nerešljiva, in vsako življenje se da izboljšati. Najprej je treba zbrati pogum in si priznati, da imamo težavo ter jo zaupati psihoterapevtu, ki bo izbral najboljšo metodo za njeno rešitev. Vodil nas bo in usmerjal pri reševanju težave ter nas naučil nanjo gledati drugače, kar nam bo pomagalo uvideti, da nobena situacija nima samo ene plati in da lahko vzorce gledanja nanjo uspešno premagamo, kar pomeni, da lahko zanjo najdemo tudi nove rešitve, na katere pred tem sploh nismo pomislili.

Prav to je tisto, kar je glavni cilj psihoterapije: da človeka nauči ne le, kako naj reši konkretno težavo, ki jo ima ter tako izboljša svoje življenje, temveč ga nauči različnih metod za spopadanje s težavami. Človek se nauči, da se jih da rešiti in kako se to stori, kar mu pomaga izboljšati življenje in zaživeti drugače, bolje, bolj polno.

Comments are closed.